Gå tilbake

Focaccia

Sprø, saftig og nydelig Focaccia.
FORBEREDELSESTID15 minutter
KOKETID25 minutter
45 minutter
Total tid1 time 25 minutter
Rett: Siderett
Kjøkken: Italiensk

Ingredienser

  • 1 liter vann
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • olivenolje
  • 1 ts tørket rosmarin

FREMGANGSMÅTE

  • Bland ut fersk gjær i lunkent vann, og tilsett honning. Vent så 10 minutter.
  • Bland sammen hvetemel, salt og rosmarin.
  • Ha vann blandingen opp i en bakebolle og tilsett melblandingen. Rør dette godt sammen til en klissete deig.
  • La dette heve i 30 minutter
  • Ta deigen over i en langpanne som er dekket med bakepapir og fordel jevnt utover.
  • Sett ovnen på 250℃
  • La dette heve i ytterligere 30 minutter før man har på en god olivenolje og fingersalt på toppen (ikke vær beskjeden med mengde olje :))
    Jeg drysser også ekstra rosmarin på toppen
  • Sett inn i forvarmet ovn og stek i .ca 25 minuuter til god og gylden farge på toppen.