Focaccia
Sprø, saftig og nydelig Focaccia.
FORBEREDELSESTID15 minutter min
KOKETID25 minutter min
45 minutter min
Total tid1 time hr 25 minutter min
Rett: Siderett
Kjøkken: Italiensk
- 1 liter vann
- 1 kg hvetemel
- 1 pk fersk gjær
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- olivenolje
- 1 ts tørket rosmarin
Bland ut fersk gjær i lunkent vann, og tilsett honning. Vent så 10 minutter.
Bland sammen hvetemel, salt og rosmarin.
Ha vann blandingen opp i en bakebolle og tilsett melblandingen. Rør dette godt sammen til en klissete deig.
La dette heve i 30 minutter
Ta deigen over i en langpanne som er dekket med bakepapir og fordel jevnt utover.
Sett ovnen på 250℃
La dette heve i ytterligere 30 minutter før man har på en god olivenolje og fingersalt på toppen (ikke vær beskjeden med mengde olje :))Jeg drysser også ekstra rosmarin på toppen Sett inn i forvarmet ovn og stek i .ca 25 minuuter til god og gylden farge på toppen.