Gå tilbake
Skriv ut oppskrift
4 fra 1 stemme

Gratinert løksuppe

FORBEREDELSESTID15 minutter
KOKETID10 minutter
10 minutter
Total tid35 minutter
Rett: Forrett
Kjøkken: Fransk
Servings: 2 posjoner

Ingredienser

  • 2-3 stk Løk (ca. 150g)
  • 1 ss Meierismør, margarin eller olje
  • 1 stk Laurbærblad
  • ¼ ts Timian
  • 5 dl Grønnsakbuljong (terning + vann)
  • Salt og pepper etter smak

Gratinering

  • 2 stk skiver av hvitt brød gjerne ristet
  • ½-1 dl Revet ost

FREMGANGSMÅTE

  • Rens løken og skjær den i tynne skiver
  • Brun smør eller margarin lett i en gryte, eller varm litt olje.
  • Ha løken i og brun den lett til den er lys brun og mør.
  • Spe med kraft og ha i krydder. La suppen småkoke i 5-10 minutter.
  • Ta opp laurbærbladet og smak ev. til med salt.
  • Øs suppen opp i ildfaste suppeboller, og legg en brødskive med revet ost over.
  • Gratiner suppen i ca. 10 minutter ved 275℃
  • Server suppen med en gang.