Gå tilbake

Panna Cotta med en liten vri

Panna Cotta er en italiensk dessert av fløte og vanilje.
FORBEREDELSESTID15 minutter
KOKETID15 minutter
6 timer
Total tid6 timer 30 minutter
Rett: Dessert
Kjøkken: Italiensk
Servings: 4 posjoner

Ingredienser

  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 stk lime
  • 1 stk vanlijestang eller 2 ts vanilje essens
  • 3 plater gelatin

FREMGANGSMÅTE

  • Ta fløte, frø fra vaniljetang( eller essens), lime skall (ikke det hvite) og saft og sukker i en kjele.
  • Bløtlegg gelatin i kaldt vann i en bolle.
  • Rør godt mens det koker opp. Ta den raskt av platen når det begynner å koke.
  • Ta gelatin opp av vannet og klem ut så mye vann du kan. Tilsett gelatin i kjelen og rør til det er oppløst.
  • Avkjøl blandingen noe og ha i porsjonsformer/glass.
  • Avkjøl dette minimum 6 timer i kjøleskap
  • Benytter man former, så dypp formen raskt i varmt vann opp til kanten før man vender formen om på serveringsfat. Slik at Panna Cotta'n slipper formen lettere.

Merknader

Serveres gjerne med en frisk Coulis av jordbær, bringebær eller skogsbær :)