Panna Cotta er en italiensk dessert av fløte og vanilje.
FORBEREDELSESTID15 minuttermin
KOKETID15 minuttermin
6 timertimer
Total tid6 timertimer30 minuttermin
Rett: Dessert
Kjøkken: Italiensk
Servings: 4posjoner
Ingredienser
6dlkremfløte
1dlsukker
1stklime
1stkvanlijestangeller 2 ts vanilje essens
3platergelatin
FREMGANGSMÅTE
Ta fløte, frø fra vaniljetang( eller essens), lime skall (ikke det hvite) og saft og sukker i en kjele.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i en bolle.
Rør godt mens det koker opp. Ta den raskt av platen når det begynner å koke.
Ta gelatin opp av vannet og klem ut så mye vann du kan. Tilsett gelatin i kjelen og rør til det er oppløst.
Avkjøl blandingen noe og ha i porsjonsformer/glass.
Avkjøl dette minimum 6 timer i kjøleskap
Benytter man former, så dypp formen raskt i varmt vann opp til kanten før man vender formen om på serveringsfat. Slik at Panna Cotta'n slipper formen lettere.
Merknader
Serveres gjerne med en frisk Coulis av jordbær, bringebær eller skogsbær :)